Новости

Завршен „12. Салон стрипа – Лакташи 2019.“

 У Лакташима је у режији Милорада Вицановића Мазе и ЈУ „Центар за културу и образовање“, 12. и 13. априла одржан 12. по реду салон стрипа. Од најављених гостију салона овај пут позиву су се одазвали:  Предраг Иконић, Мидхат Капетеновић, Милан Младић, Филип Андроник, Борислав Маљеновић, Милан Дрча, Здравко и Никола Кнежевић, Дејан Шијук, Срђан Врањеш, Кенан Халиловић, Армин Ождић, Јован Братић, Десимир Миљић, Исмет Ердић и Зоран Пејић.

Концепција последњих неколико година салона се промијенила и искристалисала тако да од дешавања имамо:

  • стрип радионицу (мада бих ја више рекао да је то радионица илустрације са мотивима из стрипова, јер стрип нико није цртао сем Срђана Врањеша који је завршавао други дио свог манга серијала);
  • берзу стрипа у организацији нашег дебелог предсједника;
  • пратећу изложбу са радовима са прошлогодишњег салона уз додатак неколико десетина колор табли из албума „Стриповијетке“.

Промоција неких нових издања, стрип трибина и осталог нема већ одавно, а можда и не треба. Постоје други салони у окружењу са другачијом концепцијом и програмом.

Упркос лошем времену, посјећеност је била добра сво вријеме трајања салона, од самог отварања па до последњих минута одржавања салона. Дружење, клопа и цуга су били на добро познатом нивоу. Видимо се сљедеће године!

You must be logged in to post a comment Login