Новости

Велико интересовање за љетну школу стрипа

У Прњавору је 30. јула почела Четврта љетна школа стрипа за коју влада велико интересовање, а бесплатно је организовало Удружење стрип цртача и обожавалаца стрипа Републике Српске „Девета димензија“.

Школу води стрип цртач Здравко Кнежевић, који је рекао да је заинтересованост најмлађих Прњаворчана и овог љета велика, те да има дјеце која учествују све четири године.

– Пријављују нам се и нови полазници. Међу овом дјецом има добрих стрип цртача који су пуни ентузијазма – рекао је Кнежевић, који је и члан овог удружења.

Он је истакао да дјеца која долазе сваке године сада већ самостално раде стрипове који су ранијих година објављивани у специјализованом часопису „Парабелум“, а прошле године су били изложени на бањалучком салону стрипа.

Кнежевић је навео да стрип цртање није једноставно, као и да је за успјех потребна и љубав према овом начину креативног изражавања.

– Мора се стално радити, али и објављујући у часописима морате показати другима шта стварате јер сте онда корак ближе озбиљним издавачима који вас лакше могу уочити – појаснио је Кнежевић.

Школа стрип цртања која се одржава у Народној библиотеци у Прњавору трајаће до краја августа.

You must be logged in to post a comment Login