Новости

Вече стрипа – Србац 2019.

7. новембра 2019. године у простору ЈУ Народна библиотека Србац у вечерњим сатима уприличено је својеврсно Вече стрипа пред више од педесет људи и та посјећеност је једно дивно изненађење за овако малу средину. Да све прође у најбољем реду и како је замишљено побринули су се наши изузетни домаћини на челу са Бранком Савановићем, директором горепоменуте установе.

У 90 минута дружења посјетиоцима су се представили Зоран Пејић, предсједник Удружења „Девета димензија“ који је надахнуто говорио о удружењу и новим издањима, Срђан Врањеш који је промовисао новоизашли други број своје манге, Слободан Борјановић се представио лијепим говором о настанку првог стрип албума у Републици Српској – „Срби, историја у стрипу“ који је фактички настајао на линијама фронта 1995.године, и који још увијек држи рекорд у тиражу, јер је објављен и распродан у 5000 примјерака, и на крају, гостима се обратила и моја маленкост са неколико ријечи о управо завршеној радионици стрипа за дјецу и омладину у Српцу.

На стрип вечери су дјеца из горепоменуте радионице цртала пред гостима, дјеци су подијељене пригодне дипломице и фанзини, истовремено  постављена је изложба дјечијих радова са другог међународног салона стрипа у Кастелу, и наравно ту је била и неизбјежна берза стрипова која је изазвала велику заинтересованост. Све у свему, лијеп догађај, одлично посјећен, са кога смо и ми и посјетиоци понијели позитивне утиске. Само да тако буде чешће…

Здравко Кнежевић Кнез

You must be logged in to post a comment Login