Новости

Почињу „4. Дани стрипа“ у Добоју

У галерији добојског Дома културе данас ће од 10 часова бити свечано отворена културна манифестација „Дани стрипа Добој“ и трајаће до 12. децембра.

Овај стрип догађај организује Удружење стрип аутора и обожавалаца стрипа Републике Српске „Девета димензија“ и Дом културе Добој.


Борислав Маљеновић, стрип аутор из Добоја, члан “Девете димензије” и кординатор овог догађаја, каже да ова манифестација расте из године у годину, а да ће четврто по реду окупљање љубитеља стрипа у Добоју понудити до сада најзанимљиви садржај за све посјетиоце.

– У оквиру „Дана стрипа“ биће приказана 3. „Изложба стрипа Српске“ са радовима бројним аутора окупљених око удружења „Девета димензија“. Такође у петак 7 . децембра биће одржано дружење са стрип ауторима: Милорадом Вицановићем Мазом, Зораном Пејићом, Миланом Младићем и Срђаном Салатом, који ће представити своје радове и дружити се са љубитељима девете умјетности. Такође планирано је неколико радионица за најмлађе посјетиоце, на којима ће наши гости малишане учити основама стрип умјетности. Такође биће организована и берза стрипова са издањима највећег броја издавача из региона – каже Маљеновић

You must be logged in to post a comment Login