Новости

Почела са радом 5. школа стрипа „Кунова“ у Прњавору

У Народној библиотеци у Прњавору у организацији Удружење стрип аутора и обожавалаца стрипа Републике Српске “Девета димензија” почела је Љетна школа стрипа која се организује по пети пут. У оквиру овогодишње школе стрипа, учествује дванаест малишана.

Међу полазницима је дванаестогодишњи Божидар Вуковић који ову љетну школу похађа по трећи пут. Каже да је овај вид умјетности, заволио читајући неке познате наслове као што је Алан Форд при чему се нада да ће та љубав додатно расти након што савладају потребе цртачке технике.

Како би тенике на ваљан начин биле савладале ту је и будно око чланова Удружења ,,Девета димензија” који ову школу организују још од 2016. године. Наводе да је међу полазницима, много талентованих цртача. Члан Удружења Здравко Кнежевић који и води ову школу стрипа каже да полазници добијају прилику да савладају технике од стварања идеја до штампе стрипа. Он каже како је стрип комплексан процес и да за његово стварање треба доста времена.

Вршила дужности директора Народе Библиотеке у Прњавору Душан Марић наводи да им је веома драго што је ова школа и ове године организује у Прњавору при чему наводи да успјешни полазници добијају и прилику да се њихови радови објаве. Истичу да је у фонду, стрипова мало али се надају да ће он бити оплемењен.

Школа стрипа трајаће до краја августа а учешће је бесплатно за све полазнике.

You must be logged in to post a comment Login