Новости

Одржана „Прва школа стрипа“ у Дервенти

У Одјељењу за дјецу Јавне установе  Народна библиотека “Бранко Радичевић“ Дервента је у сарадњи са Удружењем стрип аутора и обожавалаца стрипа Републике Српске “Девета димензија“ одржана је Прва стрип школа.  Радионице смо припремљене с намјером да се дјеци овог града понуди садржај који ће им уљепшати љетњи распуст, а циљ радионица је да се дјеци приближи ова врста умјетности. Школа стрипа је одржана у периоду од 16. до 20. јула 2018. године у склопу осам школских часова. Радионице је водио Здравко Кнежевић из Прњавора, а асистент је био његов син, такође стрип аутор, Никола Кнежевић.

Кроз школује прошло укупно 27-оро дјеце, која су нацртала укупно 35 табли стрипа. Петоро дјеце издвојило се по својој креативности, а највеће изненађење је деветогодишњи Давид Ђекић који има фантастичан стрип израз за своје године. Радови  настали током ове школе биће објављени у стрип магазину прњаворске, дервентске и србачке стрип школе  стрип “Кунова“. Овај магазин ће бити бесплатно подијељен дјеци.

Најуспјешнији радови биће објављени у стрип магазину “Парабелум“ и учествоваће на Београдском салону стрипа који има међународни и такмичарски карактер.

За полазнике ове радионице ће бити уприличена и додјела диплома, а Удружење “Девета димензија“ одржаће  промоцију својих издања.

Ова активност планирана је у мјесецу августу у просторијама Библиотеке.

You must be logged in to post a comment Login