Издања

„Кунова“ број 9

Као знак захвалности за све што је урадио за српски стрип и стрип Српске, комплетан нови број стрип фанзина „Кунова“ посвећен је Милораду Вицановићу Мази и Салону стрипа Лакташи. Наиме, уредник и оснивач овог фанзина, Здравко Кнежевић Кнез и његов јатак Предраг Иконић, у потпуној илегали (бар на почетку) осмислили су концепцију новог броја, припремили га, одштампали и уручили Мази као поклон изненађења на тек завршеном 13. (или бијепе 14.) Салону стрипа – Лакташи 2021.

А концепција је таква, да су у фанзину на 48 црнобијелих страница (корице у боји) објављена два стрипа настала на прва два салона стрипа у Лакташима (до сада никада објављена) настала из пера великих стрип имена са екс-ЈУ подручја и један (објављен раније у стрип магазину „Parabellum“) настао на Демофесту у добра стара времена. Све то зачињено је са пар старих текстова о салону и једним потпуно новим текстом. Дат је преглед плаката са свих досадашњих салона стрипа са именима њихових аутора. Насловну страну краси илустрација коју је Маза нацртао као најаву за предстојећи салон више из зезања него што је и мислио да ће негдје бити објављена. Већ поменутом уредничком двојцу се ова илустрација свидјела па су је окречили на свој начин. На последњој страни фанзина у пуном колору објављен је плакат аутора Бојана Јокановића.

А имена која потписују стрипове и текстове у овом броју (а већина их ни не зна да су објављени) су: Марко Стојановић, Предраг Иконић, Михајло Димитриевски, Дамјан Михајлов, Владимир Весовић, Милорад Вицановић, Здравко Јандрић, Владимир Алексић, Филип Андроник, Срђан Николић, Дејан Шијук, Мирослав Слипчевић, Мирко Чолак, Давор Драмичанин, Здравко Гиров, Игор Јовчевски, Владимир Алексић, Горан Суџука, Озрен Миждало, Енис Чишић, Инес Дедовић, Мијат Мијатовић, Дражен Ковачевић, Станко Гојић, Зоран Пејић, Дејан Шкипина, Радован Субић, Дејан Шијук, Дејан Стојиљковић и Иван Вељковић!

Напомињемо да је за све објављене ауторе обезбјеђен ауторски примјерак који ће им бити уручен кад-тад, а сви заинтересовани за посједовање овог фанзина могу се јавити Кнезу и договорити око начина набавке!

You must be logged in to post a comment Login