Новости

Изабран најбољи дјечији рад

Ове године на 4. међународном салону стрипа „Девета димензија“ одржаног у Бањалуци од 8. до 10. октбра 2021. године на иницијативу Здравка Кнежевића Кнеза, оснивача Школе стрипа „Кунова“ и уредника дјечијег стрип часописа „Parabellum ЈУНИОР“ у програм салона уврштен је избор за најбољи дјечији рад (стрип и илустрацију) од свих радова који су пристигли за објављивање у најновијем броју 10 поменутог часописа. Није расписан стандардни конкурс нити су дати икакви рокови и ограничења (то нам је задатак за сљедећу годину), али по свему осталом ово је био прави избор.

На овом првом избору за најбољи дјечији рад такмичило се укупно 67 радова из три школе стрипа, и то из „Школе стрипа Сомбор“ из Србије, „Школе стрипа Осијек“ из Хрватске и „Школе стрипа Кунова/Парабелум јуниор“ као домаћина. Битно је напоменути да у „Школи стрипа Кунова“ учествују дјеца из Републике Српске/Босне и Херцеговине и региона. У категорији стрипа такмичило се 47 радова , а у категорији илустрације 20.

Жири у саставу:
1. Сабахудин Мурановић Муран, стрип аутор
2. Јелена Вучић, стрип аутор и писац
3. Иван Вељковић, стрип сценариста и теоретичар стрипа

додијелио је следеће награде:

НАГРАДУ ЗА НАЈБОЉУ КОМПОЗИЦИЈУ ТАБЛЕ
Тома Геић из Осијека,

НАГРАДУ ЗА НАЈБОЉУ ИЛУСТРАЦИЈУ
Марија Ђукић из Српца

НАГРАДУ ЗА НАЈБОЉИ ОДНОС ЦРНО-БИЈЕЛИХ ПОВРШИНА
Огњен Илић из Младеновца

НАГРАДУ ЗА НАЈБОЉИ КОЛОР
Зринка Пекез из Славонског Брода

Награђенима ће накнадно бити уручене 4 равноправне награде, ријеч је о пригодној дипломици и по 4 издања „Девете димензије“ за дјецу.

 

You must be logged in to post a comment Login