1997.

1997.

  • Године 1997. и 1998. у седмичном додатку „Плус“ дневног листа „Глас српски“ излази пет табли двојца Небојша Ђумић (цртач) и Данијел Симић (сценариста). У бројевима 20 и 23 излазе колорни стрипови Небојше Ђумића и Дејана Шијука у форми табле на предзадњим странама.
  • У часопису за дјецу и омладину „Ми“ од броја 1 (новембар 1997) стрипом „Сага о Викингу“, читаоцима се представља Мирослав Јовановић, до тада непознати цртач. Овај једнотаблоидни стрип је изашао у четири наставка.
  • Часопис „Срећни људи“ у броју 1 (април 1997) објављује стрип истоименог назива потписан од аутора Горана Ђуковића. Овај часопис се угасио већ послије трећег броја (јула 1997), када је изашао и посљедњи наставак овог стрипа рађеног у форми табле.
  • Почетком 1997. године у Бањој Луци започиње да излази прави стрип магазин. У издању куће „Медиа-центар Прелом“ у априлу се појављује први број „Жалосна свеска“, магазина који је на 36 страница у цјелости представио радове петорице аутора: Милорада Вицановића, Десимира Миљића, Драге Вејновића, Горана Дујаковића и двојца Небојше Ђумића и Данијела Симића. Љета исте године излази други број „Жалосне свеске“, овај пут на већем броју страница, појачан поред већ познатих и афирмисаних аутора и једном ауторком, Сузаном Прпић.

You must be logged in to post a comment Login