Аутори

Здравко Јандрић

Здравко Јандрић рођен је 1981. године. Доласком у Нови Сад 1996. године постаје чланом тадашње Стрип Радионице, а сарадња се наставља без обзира на његов повратак у Хрватску крајем 1999. године. Након повратка, у оближњем Новом Граду оснива стрип радионицу, која уз мање или веће паузе функционише и данас, а поједини ученици и чланови остварују запажене успјехе на регионалним и међународним такмичењима. До сада је излагао на многим изложбама, фестивалима и манифестацијама како на просторима екс-Ју, тако и у свијету. Добитник је многих награда и признања, код нас и у свијету, од којих су најбитније:

  • 2013 – 1. мјесто на такмичењу карикатуре на тему корупције у БиХ.
  • 2014 – Насловница плаката за серијал „Dead Last“, изложеног на NY ComicCon, USA.
  • 2014 – Један од 12 финалиста међународног такмичења поводом 25-те годишњице од издавања првог издања стрипа Hellboyu, организованог од издавачке куће Multiversity Comics, USA.

Задњих 10-так година ради као сториборд и концепт цртач, највише за САД тржиште са одрађених преко 5000 табли сториборда и неколико стотина табли стрипа. Задње двије године ради као шеф креативног одјела једне америчке компаније за израду и развој ВР видео игара и припадајућег софтвера. Осим цртањем, бави се још и Реалним Аикидом. Живи у Двору, Хрватска.

You must be logged in to post a comment Login