Новости

Друга прњаворска школа стрипа

Неки стари мудрац једном давно је рекао да све оно што вам се једном догоди не мора се никада више поновити, али оно што се догоди два пута, десиће се сигурно и трећи пут . Ми смо у августу 2017. године завршили са другом школицом стрипа у Народној библиотеци у Прњавору и по питању горње мудрачеве изреке можемо само рећи: „из његових уста у Божије уши“ .

Признаћу вам  да се већ увелико припремамо за прњаворско стрип љето 2018. године, и то не само прњаворско него и србачко и челиначко, јер смо љубазно прихватили њихов позив, али о том по том / јер је увијек боље прије прескочити па онда повикати „хоп“/… из тог разлога вратимо се у 2017. да мало подробније анализирамо шта се то све десило у ЈУ Народна библиотека Прњавор , под „благословом“ њеног директора заљубљеника у девету умјетност, Славише Благојевића.

vijesti 039

Наша прошлогодишња замисао је била одржати десетак часова школице стрипа, издати три броја нашег фанзина „КУНОВА“, одржати изложбу стрип аутора Републике Српске и довести у Прњавор наше легенде Милорада Вицановића Мазу и Борислава Маљеновића да се сат, два друже с дјецом . Прихватили смо се посла и нацртали плакат на коме смо јасно написали наш програм… Изложба за чију поставку су ми несебично помогли Пеђа Славни и Зока Пејић је привукла велику пажњу и била је постављена од 30. јуна 2017. године до 31. јануара 2018. године , и садржавала је тридесетак занимљивих табли наших надарених аутора . Радионицу и школу стрипа похађало је двадесетак полазника и неке од њихових радова можете видјети у овом броју „Parabellum-a“ . Упркос несносним врућинама састали смо се петнаестак школских часова и направили преко тридесет табли стрипа и мноштво илустрација. Сав тај наш труд упаковали смо у 3. , 4. , и 5. број стрип фанзина „КУНОВА“, те их још увијек прелиставамо сјећајући се разних догодовштина од љетос. Једино нисмо успјели, мало нашим пропустом, а мало њиховом заузетошћу, у Прњавор довести Мазу и Бору, али онај мудрац са почетка ове приче рече „ако бријег неће Мухамеду, Мухамед ће бријегу“ , и заиста , сви ћемо се из Прњавора покупити па правац на 11. Салон стрипа у Лакташе у априлу ове године, рачунамо Маза је домаћин па ћемо га сигурно наћи, а и Боро ће бити ту негдје…

vijesti 040

You must be logged in to post a comment Login