Аутори

Ана Каран

sa 003Ана Каран (удата Божичковић), рођена 29.11.1980. године у Сиску. Одрасла у Костајници, гдје је завршила основну и средњу школу. Од малих ногу је промовисала своја сликарска и цртачка умијећа, па су је, као школарку, прогласили „чудом од дјетета“. Посебно је поносна на љубав према књижевности и писању. Факултет Енглеског језика и књижевности још увијек није завршила. Озбиљније бављење стрипом је наступило по завршетку средње школе, па је тако цртала за:

– студентске часописе „Софист“ и „Boom“,
– магазин за Хотел Ресторан Caffe „Caffe Media“,
– часописе за основце „Буцко“ и „Клик“.

Част јој је била радити илустрације за књигу дјечије поезије „Дошколицa“, познатог српског писца господина Панте Стевића. Поред тога, била је члан стрип радионица и излагала је на колективним изложбама, а прву самосталну изложбу је одржала 2005. године у Хрватском Културном Центру у Бања Луци. Исте године је урађена и њена прва интернет изложба, на сајту www.kostajnica.com.
Своје радове тренутно објављује у стрип магазину „Parabellum“. Поред цртања стрипа, Ана се бави и израдом сувенира и осликавањем икона на дрвету, јер се на нашем поднебљу од стрипа не може живјети. Од свега наведеног, највише је поносна на своју највећу љубав и инспирацију – шестогодишњег сина.

sa 004

You must be logged in to post a comment Login