Изашао "Parabellum" број 8! 11. "Салон стрипа Лакташи 2018." Друга Прњаворска школа стрипа Промоција стрипа "Понори зла" у Невесињу Изашао стрип магазин "Parabellum" број 7! Нови наставци "Wunderwaffena" у продаји! Објављен стрип албум „САРАЈЕВСКИ АТЕНТАТ/Срби у Првом свјетском рату“

Од 3. до 5. Априла 2015. године одржан је осми по реду Салон стрипа у Лакташима. Традиционално добри домаћини Милорад Вицановић Маза и директорица ЈУ "Центар за културу и образовање" Лакташи Слађана Човичковић угостили су стрип заљубљенике из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије.

Отварање салона и пратеће изложбе одржано је 3.  априла у 20 часова, а свих дана салона била је омогућена куповина стрипова захваљујући агилном предсједнику Удружења "Девета димензија" Зорану Пејићу. Такође, традиционална стрип радионица функционисала је сво вријеме трајања салона од 12 часова па до ручка и опет након ручка до вечере, па опет до у касне сате код Мазе у стану. Илустратор плаката за овај салон је стрип цртач Горан лојпур из Невесиња чији је феноменални црнобијели цртеж Предраг Иконић покушао да поквари бојама из рачунара, али са срећом није успио.

vijesti 014